Kuće

LOW_Head

Napravljene da traju generacijama

KRIVAJA NISKOENERGETSKE KUĆE ZNAČAJNO SMANJUJU EMISIJE UGLJIČNOG DIOKSIDA, PRUŽAJU MNOGO BOLJI KOMFOR ,TE SMANJUJU POTROŠNJU ENERGIJE A TIME I RAČUN DO PET PUTA.

Krivaja niskoenergetske kuće

Kako se prave niskoenergetske kuće?

Krivaja Nisko-energetske kuće su pažljivo dizajnirane i napravljene za apsolutni komfor, istodobno garantujući minimalan utošak energije za grijanje, osvijetljenje, itd.

Minimalan utrošak energije možemo garantovati zahvaljujući našem posebnom sistemu gradnje koji je zasnovan na velikom nivou termo-izolacije, paronepropusnosnim omotačem, kontrolisanim sistemom ventilacije i maksimizacijomiskorištenja dobitaka toplote od sunčevog zračenja kroz optimalan dizajn.

Godišnja potreba energije za grijanje u niskoenergetskim kućama se kreće između 15 i 50 kWh/m2. Nisko-energetske kuće su nešto manje energetski učinkovite u odnosu na pasivne kuće, ali početni troškovi izgradnje su znatno niži, a investicija se isplati prije.

Principi projektovanja niskoenergetskih kuća

Super-Izolirati kuću

Koristiti energetski efikasne prozore (npr.Futura 96, Natura+ 96)

Osigurati paronepropusnost kao i dobru ventiliranost kuće

Eliminisati toplotne mostove

Koristiti sistem za rekuperaciju zraka

Za dodatnu učinkovitost

Koristiti zaštitu od pregrijavanja u lijetnom periodu

Implementirati energetski efikasno umjetno osvijetljenje i električne uređaje

Koristiti obnovljive izvore energije (npr. solarna energija)

Dizajn i orijentacija kuće treba biti pažljivo planirana i dobro odabrana

3l -Wall

Odlike i prednosti

Srežite troškove, živite zdravije, udobnije i sretnije

Lowenergy _saveEnergetska Efikasnost

Uštedite novac

Kuća treba da traje generacijama. Zato, ima smisla da od samog početka Vašu kuću napravite maksimalno energetski efikasnom, time dugoročno osiguravate mnogo niže troškove i mnogo bolji komfor stanovanja.

Cijene grijanja su drastično porasle u posljednih nekoliko godina, prognoza je da će nastaviti rasti. Ako odaberete Krivaja niskoenergetsku kuću, moći ćete držati troškove energije pod kontrolom i samim time postati mnogo manji osjetljivi na buduće fluktuacije cijena energije.

Lowenergy _sound

Zvučna izolacija

Tišina je zlato.

Naš sistem gradnje ne poboljšava samo energetsku učinkovitost, več i učinkovito blokira neželjene zvukove izvana koji mogu imati negativan utjecaj na vaš san i ukupnu udobnost življenja.

Lowenergy _indoorZdrava unutrašnja klima

Živite zdravije

Krivaja niskoenergetske kuća ima značajno zdraviju unutrašnju klimu nego tradicionalna kuća. Zdrava klima interijera od velikog je značaja s obizirom da 85% života provedemo u zatvorenom prostorua sistem prirodne ventilacije smanjuje rizik od alergija na najmanju moguću mjeru. Naš sistem gradnje omogučuju minimalne promjene i konstantnost temperature u cijeloj kući. Sviježe u ljetnom periodu, i konstantno toplo u svim sobama i kada je duboki snijeg vani.

Lowenergy _greenZaštita Okoline

Budite ljubazni prema okolišu

Zdrava unutrašnja klima je veoma bitna. Jednako bitno je i globalno okruženje, odabirom Krivaja nisko-energetske kuće možete "ubit dvije ptice jednim kamenom". Zgrade u Europi su odgovorne za više od 40% ukupne potrošnje energije u EU, sam stambeni sektor za oko 25%. Izgradnja energetski učinkovite kuće pomoći će smanjenju naše emisije CO2 te pomoći u borbi protiv klimatskih promjena.

Ušteda energije

Koliko ćete energije uštediti?

MK182ENERGIE

NE ZABORAVITE POGLEDATI